Na osnovu čl. 29. i 37. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu ("Službene novine Federacije BiH", br. 10215 i 96/16), na prijedlog federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 84. sjednici, održanoj 23.12.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O DOPUNAMA ODLUKE O USVAJANJU PROGRAMA
UTROŠKA SREDSTAVA SA KRITERIJIMA
RASPODJELE SREDSTAVA "SUBVENCIJE
PRIVATNIM PREDUZEĆIMA I PREDUZETNICIMA -
POTICAJ ZA VETERINARSTVO" UTVRĐENOG
BUDŽETOM FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
ZA 2016. GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU
POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA

 

I

 

U Odluci o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Subvencije privatnim predu-zećima i preduzetnicima - Poticaj za veterinarstvo" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ("Službene novine Federacije BiH", br, 26/16 i 82/16), u tekstu Programa POGLAVLJE - USLOVI ZA KORIŠTENJE SRED­STAVA PROGRAMA, iza stava (9) dodaje se novi stav (10) koji glasi:
"Iz Programa će se subvencionisati veterinarske dijagnostičke laboratorije u Federaciji Bosne i Hercegovine za provođenje laboratorijskog ispitivanja na zarazne bolesti dostavljenih uzoraka. Detaljniji uslovi realizacije obaveza iz ovog stava definisati će se ugovorom".
U Tabelarnom pregledu rasporeda sredstava za minimalni obim veterinarskih aktivnosti u 2016. godini u koloni SVRHA PROGRAMA u tački 1. podtačka A) na kraju teksta dodaje se novi tekst koji glasi:
"Subvencija veterinarskih dijagnostičkih laboratorija u Federaciji Bosne i Hercegovine za provođenje laboratorijskog ispitivanja na zarazne bolesti dostavljenih uzoraka".

 

II

 

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 2186/2016
23. decembra 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, s. r.