Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 82. sjednici, održanoj 16.12.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O PRIJENOSU NABAVLJENIH STALNIH SREDSTAVA
U OKVIRU PROJEKTA "JAČANJA ZDRAVSTVENOG
SEKTORA - DODATNO FINANCIRANJE" (HSEP AF),
KRAJNJIM KORISNICIMA

 

I

 

Odobrava se krajnjim korisnicima prijenos stalnih sredstava:
- Za domove zdravlja Srednjobosanskog kantona,
- Za Zavod zdravstvenog osiguranja Srednjobosanskog kantona,
- Za Agenciju za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu Federacije Bosne i Hercegovine, nabavljenih u okviru implementiranog Projekta "Jačanje    zdravstvenog sektora - dodatno financiranje" (HSEP AF). Lista krajnjih korisnika iz stavka (1) ove točke i specifika­cija nabavljenih stalnih sredstava, sa iskazanim financijskim vrijednostima, sastavni su dio ove odluke. (Prilog 1).

 

II

 

Zadužuje se Federalno ministarstvo zdravstva, da na osnovu ove odluke, sa krajnjim korisnicima iz točke I ove odluke, sačini ugovor o prijenosu stalnih sredstava, u skladu sa točkom 3. stavak (4) "Instrukcije kojom se utvrđuje metodologija za prijenos nabavljenih stalnih sredstava i izvršenih radova krajnjim korisnicima i podnošenje završnog izvješća o završetku projekta" ("Službene novine Federacije BiH", broj 111/12).
Zadužuju se krajnji korisnici da dodijeljena stalna sredstva knjigovodstveno evidentiraju, saglasno računovodstvenim propisima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo zdravstva i krajnji korisnici iz točke I ove odluke, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 2166/2016
16. prosinca 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.