Temeljem čl. 28. i 37. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu ("Službene novine Federacije BiH", br. 102/15 i 96/16), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 82. sjednici, održanoj 16.12.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O ODOBRAVANJU IZDVAJANJA SREDSTAVA IZ
PRORAČUNA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
ZA 2016. GODBNU FEDERALNOM MINISTARSTVU
PROSTORNOG UREĐENJA ZA IMPLEMENTACIJU
AKCIONOG PLANA BiH ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA
ROMA U OBLASTI STAMBENOG ZBRINJAVANJA

 

I

 

Iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu ("Službene novine Federacije BiH", br. 102/15 i 96/16) odobrava izdvajanje sredstava Federalnom ministarstvu prostor­nog uređenja, razdjel 23. u ukupnom iznosu od 50.000,00 KM potrebnih za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja.

 

II

 

Sredstva iz točke I ove odluke će biti isplaćena sa pozicije 6141 "Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima - za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja", iz Proračuna Federacij e Bosne i Hercegovine za 2016. godinu.

 

III

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje suglasnost Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, da sredstva iz točke I ove odluke udruži sa sredstvima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine predviđena za stambeno zbrinjavanje Roma, o čemu će biti potpisan Memorandum o razumijevanju za implementaciju Akcionog plana Bosne i Hercegovine za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja.

 

IV

 

Ovlašćuje se federalni ministar prostornog uređenja da u ime Federacije Bosne i Hercegovine potpiše Memorandum o razumijevanju za implementaciju Akcionog plana Bosne i Hercegovine za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja.

 

V

 

Za realiziranje ove odluke zadužuju se Federalno ministar­stvo prostornog uređenja i Federalno ministarstvo finansija -Federalno ministarstvo financija, svatko u okviru svojih nadležnosti.

 

VI

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 2162/2016
16. prosinca 2016, godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.