Na osnovu čl. 28. i 37. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu ("Službene novine Federacije BiH", br. 102/15 i 96/16), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 82. sjednici, održanoj  16.12.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O ODOBRAVANJU IZDVAJANJA SREDSTAVA IZ
BUDŽETA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA
2016. GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU
PROSTORNOG UREĐENJA ZA PROJEKAT "ENERGETSKA EFIKASNOST U ZGRADAMA U
DRŽAVNOM VLASNIŠTVU KOJE KORISTE INSTITUCIJE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE"

 

I

 

Iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu ("Službene novine Federacije BiH", br.  102/15 i 96/16) se odobrava izdvajanje sredstava Federalnom ministarstvu pro­stornog uređenja za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje zgrada u državnom vlasništvu u kojima su smješteni organi federalne vlasti, u ukupnom iznosu od 50.000 KM.

 

II

 

Sredstva iz tačke I ove odluke osigurana su iz sredstava Federalnog ministarstva prostornog uređenja u razdjelu 23 Ekonomski kod 6141 "Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - Tekući transferi institucijama Federacije Bosne i Hercegovine za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje zgrada u državnom vlasništvu u kojima su smješteni organi federalne vlasti", iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine, za 2016. godinu.

 

III

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje saglasnost Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, da sredstva iz tačke I ove odluke udruže sa sredstvima Razvojnog programa Ujedinjenih Nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP), predviđena za povećanje energetske efikasnosti u zgradama javne namjene u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

IV

 

Ovlašćuje se federalni ministar prostornog uređenja da u ime Federacije Bosne i Hercegovine potpiše Memorandum o razumijevanju za Projekat "Energetska efikasnost u zgradama koje koriste institucije Hderacije Bosne i Hercegovine".

 

V

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministar­stvo prostornog uređenja i Federalno ministarstvo finansija/ financija, svako u okviru svojih nadležnosti.

 

VI

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 2161/2016
16. decembra 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, s. r.