Temeljem članka 30. stavak (1) i članka 37. Zakona o izvrgavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 102/15), a na prijedlog federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Vlada Federacije Bosne i Her­cegovine, na 80. sjednici održanoj 01.12.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O IZMJENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O USVAJANJU
PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA "TEKUĆI
TRANSFERI NEPROFITNIM ORGANIZACIJAMA"
UTVRĐENOG PRORAČUNOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2016. GODINU, FEDERALNOM
MINISTARSTVU ZA PITANJA BRANITELJA I
INVALIDA DOMOVINSKOG RATA/FEDERALNOM
MTNISTARSTVU ZA PITANJA BORACA IINVALIDA
ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA

 

I

 

U točki I Odluke o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Tekući transferi neprofitnim organizacijama" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata ("Službene novine Federacije BiH", broj 12/16), u točki I iznos: "100.000,00 KM", zamjenjuje se iznosom: "170.000,00 KM".

 

II

 

U točki IV iza riječi "populacije" dodaju se riječi: "Sarajevo, ulice Ismeta Mujezinovića broj 40". Na kraju teksta briše se točka i dodaju riječi; "i Zakladi za pružanje pravne pomoći pripadnicima braniteljske populacije, Mostar ulica Kneza Domagoja bb. (u daljem tekstu Zaklade)".

 

III

 

Iza točke IV dodaje se nova točka IVa koja glasi:

 

"IVa

 

Sredstva iz točke I ove odluke dodijelit će se u iznosu od 130.000,00 KM Fondaciji, a u iznosu od 40.000,00 KM Zakladi".

 

IV

 

U točki V na kraju teksta briše se točka i dodaju riječi: "i Pravilnikom o kriterijima za dodjelu sredstava za pružanje pravne pomoći pripadnicima braniteljske populacije koji donosi Upravno vijeće Zaklade".

 

V

 

U točki VI iza riječi "Fondacijom" dodaju se riječi: "i Zakladom", a iza riječi "Fondacije" dodaju se riječi "i Zaklade".

 

VI

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 2090/2016
01. prosinca 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.