Na osnovu člana 30. stav (1) i člana 37. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 102/15), a na prijedlog federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 80. sjednici održanoj 01.12.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O IZMJENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O USVAJANJU
PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA "TEKUĆI
TRANSFERI NEPROFITNIM ORGANIZACIJAMA"
UTVRĐENOG BUDŽETOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2016. GODINU, FEDERALNOM
MINISTARSTVU ZA PITANJA BORACA I INVALIDA
ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG
RATA/FEDERALNOM MINISTARSTVU ZA PITANJA
BRANITELJA I INVALIDA DOMOVINSKOG RATA

 

I

 

U Odluci o usvajanju programa utroška sredstava "Tekući transferi neprofitnim organizacijama" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata ("Službene novine Federacije BiH", broj 12/16), u tački I iznos: "100.000,00 KM", zamjenjuje se iznosom: "170.000,00 KM".

 

II

 

U tački IV iza riječi "populacije" dodaju se riječi: "Sarajevo, ulica Ismeta Mujezinovića broj 40.", a na kraju teksta briše se tačka i dodaju riječi: "i Zakladi za pružanje pravne pomoći pripadnicima braniteljske populacije, Mostar ulica Kneza Domagoja bb. (u daljem tekstu: Zaklade)".

 

III

 

Iza tačke IV dodaje se nova tačka IVa koja glasi:

 

"IVa

 

Sredstva iz tačke I ove odluke dodijelit će se u iznosu od 130.000,00 KM Fondaciji, a u iznosu od 40.000,00 KM Zakladi".

 

IV

 

U tački V na kraju teksta briše se tačka i dodaju riječi: "i Pravilnikom o kriterijima za dodjelu sredstava za pružanje pravne pomoći pripadnicima braniteljske populacije koji donosi Upravno vijeće Zaklade".

 

V

 

U tački VI iza riječi "Fondacijom" dodaju se riječi: "i Zakladom", a iza riječi "Fondacije" dodaju se riječi "i Zaklade".

 

VI

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 2090/2016
01. decembra 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, s. r.