Na osnovu člana 19. stav (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i tačke 10. stav (10) Programa utroška grant sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu Fede­ralnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije "Kapitalni transferi javnim preduzećima - Finansiranje razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine" ("Službene novine Federacije BiH", broj 68/16), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 73. sjednici, održanoj 20.10.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O IZBORU KORISNIKA GRANT SREDSTAVA
UTVRĐENIH U RAZDJELU 17. BUDŽETA FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2016. GODINU
FEDERALNOM MINISTARSTVU ENERGIJE,
RUDARSTVA I INDUSTRIJE "KAPITALNI TRANSFERI
JAVNIM PREDUZEĆIMA - FINANSIRANJE
RAZVOJNIH PROJEKATA U FEDERACIJI
BOSNE I HERCEGOVINE"

 

I

 

Iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj: 102/15), u skladu sa Odlukom o usvajanju Programa utroška grant sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije "Kapitalni transferi javnim preduzećima - Finansiranje razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine" ("Službene novine Federacije BiH", broj 68/16), utvrđuje se raspodjela dijela sredstava "Kapitalni transferi javnim preduzećima - Finansiranje razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine" Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za 2016. godinu u ukupnom iznosu od 2.998.000,00 KM prema odobrenim zahtjevima,   za finansiranje razvojnih projekata privrednih društava iz oblasti namjenske industrije, kako slijedi:
- Privrednom društvu VITEZIT d.o.o. Vitez, Tvornička broj l Vitez iz sektora namjenske industrije, odobrava se dodjela dijela sredstava iz tačke I ove odluke u ukupnom iznosu od 1.000.000,00 KM,
- Privrednom društvu PRETIS d.d. Vogošća, Igmanska bb Vogošća iz sektora namjenske industrije, odobrava se dodjela dijela sredstava iz tačke I ove odluke u ukupnom iznosu od 1.600.000,00 KM,
- Privrednom društvu BNT TMiH d.d. Novi Travnik, Mehmeda Spahe br. l  Novi Travnik iz sektora namjenske industrije, odobrava se dodjela dijela sredstava iz tačke I ove odluke u ukupnom iznosu od 398.000,00 KM.

 

II

 

Sredstva iz tačke I ove odluke isplatit će se iz sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu, ekonomski kod 6154 - "Kapitalni transferi javnim predu­zećima - Finansiranje razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine".

 

III

 

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će sa korisnicima grant sredstava sklopiti ugovore o realizaciji dodijeljenih grant sredstava, sa definisanim pravima i obavezama ugovornih strana.

 

IV

 

Korisnici sredstava iz tačke I ove odluke dužni su dostaviti Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije izvještaje i materijalne dokaze o utrošenim budžetskim sredstvima.

 

V

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministar­stvo energije, rudarstva i industrije i Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

VI

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1911/2016
20. oktobra 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, s. r.