Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 72. sjednici, održanoj 13.10.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI PRIVREDNOM DRUŠTVU
IGMAN DD KONJIC ZA USTUPANJE NA KORIŠTENJE
OBJEKTA D-0 (ARK) OPĆINI KONJIC

 

I

 

Daje se suglasnost Privrednom dmštvu "Igman" dd Konjic da, objekat D-0 (ARK) koji se nalazi u okviru vojarne "Konjičkih brigada", može privremeno ustupiti Općini Konjic na period iz tačke I Odluke o davanju na privremeno korištenje vojarne "Konjičkih brigada" ("Službene novine Federacije BiH", broj 74/14).

 

II

 

Privredno društvo "Igman" dd Konjic i Općina Konjic će zaključiti Ugovor kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze u vezi plaćanja komunalnih usluga i održavanja infrastrukture, kao i načinu i uvjetima uporabe objekta iz točke I ove odluke.
Nakon zaključivanja Ugovora iz stavka (1) ove točke, Privredno društvo "Igman" dd Konjic se obavezuje da jedan primjerak Ugovora dostavi Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o davanju suglasnosti Privrednom društvu "Igman" dd Konjic za ustupanje na korištenje objekta D-0  (ARK), firmi Aspiro ("Službene novine Federacije BiH", broj 46/16).

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1864/2016
13. listopada 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.