Na osnovu člana 19. stav (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03, 34/03 i 63/13), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 70. sjednici, održanoj 22.09.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O RASPISIVANJU JAVNOG OGLASA ZA IZBOR I
IMENOVANJE PREDSJEDNIKA I ČLANOVA
UPRAVNOG ODBORA J.U. FEDERALNE NOVINSKE
AGENCIJE

 

I

 

Raspisuje se javni oglas za izbor i imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora J.U. Federalne novinske agencije.

 

II

 

Kriteriji za izbor i imenovanje iz tačke I ove odluke propisani su Odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora J.U. Federalne novinske agencije.

 

III

 

Javni oglas iz tačke I ove odluke objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH" i dnevnom listu "Avaz" i "Večernji list".

 

IV

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovat će Komisiju za provođenje postupka izbora kandidata sa zadatkom da nakon zatvaranja Javnog oglasa pregleda prijave prispjele na Oglas, sačini listu sa užim izborom kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje, po potrebi prikupi dodatne informacije o kandidatima, obavi intervju sa kandidatima i nakon toga predloži Vladi Federacije Bosne i Hercegovine rang listu sa najboljim kandidatima na dalje razmatranje.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1783/2016
22. septembra 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, s. r.