Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 68. sjednici, održanoj 09.09.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU PRETHODNE SUGLASNOSTI
NADZORNOM ODBORU JAVNOG PODUZEĆA
ELEKTROPRIVREDA BiH D.D. - SARAJEVO ZA
DONOŠENJE ODLUKE O OGRANIČENJU OVLASTI
IZVRŠNOM RAVNATELJU ZA DISTRIBUCIJU - ČLANU
UPRAVE JAVNOG PODUZEĆA ELEKTROPRIVREDA
BiH D.D.-SARAJEVO

 

I

 

Daje se prethodna suglasnost Nadzornom odboru Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo za donošenje Odluke o ograničenju ovlasti Esedu Džananoviću, izvršnom ravnatelju za distribuciju - članu Uprave Javnog poduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo, na način da imenovanom prestaju ovlaštenja za predstavljanje i zastupanje Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH d.d.- Sarajevo, kao i druge ovlasti utvrđene Statutom i ostalim aktima Društva.

 

II

 

Ograničenje ovlasti iz točke I ove odluke traje do prestanka okolnosti koje su dovele do objektivne spriječenosti Eseda Džananovića da obavlja funkciju izvršnog ravnatelja za distribuciju Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH d.d. -Sarajevo, sukladno Zakonu, Statutu Društva i drugim aktima Društva, a ne duže od 3 mjeseca.

 

III

 

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1704/2016
09. rujna 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.