Na osnovu člana 19. stav (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 67. sjednici, održanoj 01.09.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI NA PRIJEDLOG
KOLEKTIVNOG UGOVORA O IZMJENAMA I
DOPUNAMA KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA
SLUŽBENIKE ORGANA UPRAVE I SUDSKE VLASTI U
FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE UTVRĐENOG
IZMEĐU PREGOVARAČKIH TIMOVA VLADE
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE I VLADA
KANTONA SA PREGOVARAČKIM TIMOM SINDIKATA
DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENOGA U
ORGANIMA DRŽAVNE SLUŽBE, SUDSKOJ VLASTI I
JAVNIM USTANOVAMA U FEDERACIJI
BOSNE I HERCEGOVINE

 

I

 

Prihvata se zaključak Pregovaračkog tima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o obavljenim pregovorima sa Sindikatom državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine u pogledu usklađivanja Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine sa odredbama Zakona o radu Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 26/16).

 

II

 

Daje se saglasnost na prijedlog Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine utvrđenog između pregovaračkih timova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Vlada kantona sa pregovaračkim timom Sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Ovlašćuje se Mato Jozić, federalni ministar pravde, da u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine potpiše Kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1659/2016
01. septembra 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, s. r.