Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 66. sjednici, održanoj 25.08.2016. godine, donosi

 

O D L U K U
O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA PRIHVAĆANJE
DODATNOG IZNOSA GRANTA PO PRVOM DOPUNSKOM SPORAZUMU O FINANCIRANJU I PROJEKTU NA SPORAZUM O FINANCIRANJU I PROJEKTU OD 31.10.2014. ZA PROGRAM VODOOPSKRBE I OTPADNIH VODA U BOSNI I HERCEGOVINI H ZA GRAD TUZLA I ZENICA

 

I

 

Federacija Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Federacija) prihvaća dodatna grant sredstva namijenjena za financiranje Programa vodoopskrbe i otpadnih voda u Bosni i Hercegovini II za Grad Zenica i Tuzla (u daljnjem tekstu: Projekt), po Prvom dopunskom sporazumu o financiranju i projektu na Sporazum o financiranju i projektu od 31.10.2014. zaključen između Kreditanstalt- fur Wiederaufbau (u daljnjem tekstu: KfW) i Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: BiH) i Federacije i Grada Tuzla i Zenica (u daljnjem tekstu: Gradova), u dodatnom iznosu do 2.375.000,00 EUR od strane Vlade Švicarske Konfederacije - Državno tajništvo za ekonomske poslove (u daljnjem tekstu: SECO).
Sredstva granta, Federacija će prenijeti na Gradove posebnim Prvim dopunskim podugovorom o financiranju i projektu na slijedeći način:
- Grad Tuzla 1.187.500,00 EUR
- Grad Zenica -1.187.500,00 EUR.

 

II

 

Sredstva granta financijskog doprinosa koristit će se isključivo za obnovu oštećene infrastrukture kanalizacijskih i sustava vodoopskrbe, za mjere zaštite od poplava i smanjenje rizika od prirodnih katastrofa, kao i za konzultantske usluge usuglašene sa KfW-om.

 

III

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine potvrđuje da je dokumentacija prihvatljiva za Federaciju, a posebno:
- Nacrt Prvog Amandmana na Sporazum između Vlade Švicarske Konfederacije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine,
- Nacrt Prvog dopunskog Sporazuma o financiranju i projektu koji se odnosi na dodatne mjere obnove nakon poplava i smanjenja rizika od prirodnih katastrofa na Sporazum o financiranju i projektu od 31.10.2014. između KfW, BiH, Federacije i Gradova Tuzla i Zenica.

 

IV

 

Za realizaciju ove odluke i izvještavanje zadužuju se Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Gradovi, svatko u okviru svoje nadležnosti.

 

V

 

U razdoblju implementacije Projekta, u proračunu Federacije nije potrebno osigurati financijska sredstva za dodatno sufinanciranje Projekta.

 

VI

 

Implementacija Sporazuma iz točke I ove odluke ne zahtijeva donošenje novih ili izmjenu postojećih zakona,

 

VII

 

Daje se suglasnost za zaključivanje Prvog dopunskog Sporazuma o financiranju i projektu koji se odnosi na dodatne mjere obnove nakon poplava i smanjenja rizika od prirodnih katastrofa na Sporazum o financiranju i projektu od 31.10.2014. između KfW, BiH, Federacije i Gradova Tuzla i Zenica, za sredstva iz točke I ove odluke.
Za potpisivanje Prvog dopunskog Supsidijamog sporazuma i Prvog dopunskog Podugovora o financiranju i projektu s Gradovima, ovlašćuje se federalni ministar finansija - federalni ministar financija.

 

VIII

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1641/2016
25. kolovoza 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.