Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 66. sjednici, održanoj 25.08.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU PRETHODNE SUGLASNOSTI ZA
POKRETANJE POSTUPKA PRODAJE 4 (ČETIRI)
STAMBENE JEDINICE U VLASNIŠTVU FEDERALNOG
ZAVODA ZA MIROVINSKO I INVALIDSKO
OSIGURANJE

 

I

 

Daje se prethodna suglasnost Federalnom zavodu za miro­vinsko i invalidsko osiguranje za pokretanje postupka prodaje 4 (četiri) stambene jedinice, pod uslovom da su u vlasništvu Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, i to:
a)     Stambena jedinica u Sarajevu, ulica Trg Heroja br. 12/XVII, površine 36,00 m2
b)     Stambena jedinica u Sarajevu, ulica Esada Pašalića br. 9/IV, površine 28,00 m2
c)     Stambena jedinica u Sarajevu, ulica Brčanska br. 8/VI, površine 39,00 m2 i
d)     Stambena jedinica u Sarajevu, ulica Kunovska br. I/III, površine 38,00 m2.

 

II

 

Prodaja stambenih jedinica iz točke I ove odluke izvršit će se putem Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, sukladno zakonskim i podzakonskim aktima, a na temelju posebnog ugovora zaključenog između Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, kao jedne ugovorne strane i Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, kao druge strane.

 

III

 

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje će osigurati svu potrebnu dokumentaciju za pokretanje postupka prodaje, a Upravni odbor Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje će o prodaji donijeti odgovarajuću odluku.

 

IV

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje i Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1613/2016
25. kolovoza 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.