Na temelju članka 115. stavak (2) Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 63. sjednici, održanoj 22.07.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O ZAKUPU POSLOVNOG PROSTORA U SARAJEVU ZA
SMJEŠTAJ UREDA ZA SURADNJU I ZASTUPANJE
PRED USTAVNIM SUDOM BOSNE I HERCEGOVINE

 

I

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine da sa Arhitekt invest do.o. Sarajevo zaključi ugovor o zakupu poslovnog prostora na četvrtom katu objekta u ulici Mula Mustafe Bašeskije broj 6, Sarajevo, površine 148,00 m2, po cijeni od 1.600 KM/m sa uračunatim porezom na dodanu vrijednost, za smještaj Ureda za suradnju i zastupanje pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine, za razdoblje od l godine i to od 01.07.2016. godine do 30.06.2017. godine.

 

II

 

Sredstva potrebna za realiziranje zakupa iz točke I ove odluke, kao i sredstva za plaćanje energenata i komunalnih usluga bit će osigurana u proračunu Federacije Bosne i Hercegovine, na poziciji Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Za realiziranje ove odluke zadužuju se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne J Hercegovine i Federalno ministarstvo financija/Federalno ministarstvo finansija, svatko u okviru svoje nadležnosti.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1499/2016
22. srpnja 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.