Na osnovu članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02,19/03, 2/06 i 8/06) i članka 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03, 34/03 i 65/13), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 56. sjednici, održanoj 03.06.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O RASPISIVANJU JAVNOG OGLASA ZA IZBOR I
IMENOVANJE ČLANOVA NADZORNOG ODBORA J.P.
"FILMSKI CENTAR SARAJEVO", D.O.O.

 

I

 

Pokreće se postupak za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora J.P. "Filmski Centar Sarajevo", d.o.o.

 

II

 

Izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora iz točke I ove odluke izvršit će se sukladno sa odredbama Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03, 34/03 i 65/13), i Odlukom o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća "Filmski Centar Sarajevo", d.o.o. ("Službene novine Federacije BiH", broj 48/16).

 

III

 

Javni oglas iz točke I ove odluke objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH" i u jednom dnevnom listu.

 

IV

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će imenovati Povjerenstvo za provođenje postupka izbora kandidata sa zadatkom da nakon zatvaranja javnog oglasa pregleda prijave prispjele na javni oglas, utvrdi njihovu formalno-pravnu ispravnost, sačini listu kandidata koji ispunjavaju tražene uvjete, te listu s užim izborom najboljih kandidata i obavi intervju sa tim kandidatima, i nakon toga, Vladi Federacije Bosne i Hercegovine dostavi rang listu sa najboljim kandidatima na dalje postupanje.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1356/2016
03. lipnja 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.