Na osnovu člana 19. stav (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), na prijedlog federalnog ministra finansija-federalnog ministra financija, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 56. sjednici, održanoj 03.06.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O PRENOSU IT OPREME ISPORUČENE U OKVIRU
CIKLUSA PROGRAMIRANJA IPA 2011 - PROJEKAT
JEDINSTVENA BAZA PODATAKA JAVNIH PRIHODA
KRAJNJIM KORISNICIMA

 

I

 

Federalnom ministarstvu finansija/Federalnom ministarstvu financija odobrava se prenos IT opreme koja je isporučena u okviru ciklusa programiranja IPA 2011 - Projekat Jedinstvena baza podataka javnih prihoda, i to:
a)     kantonalnim ministarstvima finansija - RAS službe:
- Desktop PC - Type A - #1 - Comp: 4x5, količina 50
-Oracle DB Sofhvare, Oracle SE One, količina 10
- Sofhvare Update License and Support DB, količina 10
b)     općinama i  gradovima -  općinskim  službama za finansije
- Desktop PC - Type A - #1 - Comp: 4, količina 80

 

II

 

Federalno ministarstvo finansija/Federalno ministarstvo financija će u saradnji sa nadležnim kantonalnim ministarstvima finansija, općinskim i gradskim službama za finansije osigurati da oprema bude isporučena i instalirana na lokacijama krajnjih korisnika.

 

III

 

Nakon prenosa opreme iz tačke I ove odluke, Federalno ministarstvo finansija/Federalno ministarstvo financija provest će odgovarajuća knjiženja te opreme u skladu sa računovodstvenim propisima za budžet i vanbudžetske fondove, u cilju usaglašavanja stvarnog sa knjigovodstvenim stanjem.

 

IV

 

Prilikom isporuke IT opreme iz tačke I ove odluke, kantonalna ministarstva finansija, općinske i gradske službe za finansije, provest će potrebne aktivnosti za prijem i knjigovodstveno evidentiranje isporučene opreme.

 

V

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministar­stvo finansija/Federalno ministarstvo financija, kantonalna ministarstva finansija i općinske i gradske službe za finansije.

 

VI

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1178/2016
03. juna 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, s. r.