Temeljem čl. 28. i 37. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 102/15), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 54. sjednici, održanoj 20.05.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O DOPUNI ODLUKE O USVAJANJU PROGRAMA
UTROŠKA SREDSTAVA SA KRITERIJIMA
RASPODJELE SREDSTAVA "TEKUĆI TRANSFERI
DRUGIM RAZINAMA VLASTI I FONDOVIMA - ZA
PROJEKAT UTOPLJAVANJA ZGRADA RADI UŠTEDE
ENERGIJE", UTVRĐENOG PRORAČUNOM
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2016.
GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU
PROSTORNOG UREĐENJA

 

I

 

U Odluci o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima - za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije", utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu, Federalnom ministarstvu prostor­nog uređenja, ("Službene novine Federacije BiH", broj 19/16), u točki VIII dodaje se novi stavak (2) koji glasi:
"Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje suglasnost da se dio interventnih sredstava, kojim raspolaže federalni ministar prostornog uređenja, u iznosu od 50.000,00 KM može udružiti sa sredstvima CARITAS Švicarske za realiziranje projekta "Edukacija učenika i nastavnika o EE i OIE i zaštiti okoliša te ugradnja sustava koji koriste OIE u Školskim objektima ZE-DO kantona"."

 

II

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1098/2016
20. svibnja 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.