Na temelju članka 11. stavak (4) Zakona o financijskom konsolidiranju gospodarskih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 52/14). a u svezi sa odredbom članka 21. Uredbe o postupku financijskog konsolidiranja gospodarskih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 70/14 i 13/15), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 53. sjednici, održanoj 13.05.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O FINANCIJSKOM KONSOLIDIRANJU
GOSPODARSKOG DRUŠTVA "RUDSTROJ" D.D.
KAKANJ

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrava pokretanje postupka financijskog konsolidiranja gospodarskog društva "RUDSTROJ" d.d. Kakanj s 100% sudjelovanjem privatnog kapitala.

 

II

 

Postupak financijskog konsolidiranja gospodarskog društva "RUDSTROJ" d.d. Kakanj, započinje danom stupanja na snagu ove odluke i ne može trajati dulje od 10. srpnja 2017. godine.

 

III

 

Odobreni postupak financijskog konsolidiranja obuhvata izmirenje dugovanja gospodarskog društva "RUDSTROJ" d.d. Kakanj, nastalih zaključno do 30.09.2013. godine u ukupnom iznosu od 1.314.948,05 KM, a na temelju:
- doprinosa za zdravstveno osiguranje (ukupno 986.862,42 KM),
doprinosa za osiguranje od neuposlenosti (ukupno 128.530,99 KM) i
- poreza (sa kamatama) - isključujući porez na dodanu vrijednost (ukupno 199.734,64 KM), a sukladno sa elaboratom opravdanosti financijskog konsolidiranja i srednjoročnim planom razvitka gospodarskog društva
"RUDSTROJ" dd. Kakanj.

 

IV

 

Izmirenje dugovanja, iz točke III Odluke, gospodarsko društvo "RUDSTROJ" d.d. Kakanj izvršit će na temelju Sporazuma o financijskom konsolidiranju koji će sačiniti sa Za­vodom zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine, Zavodom zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, Federalnim zavodom za upošljavanje i Službom za upošljavanje Zeničko-dobojskog kantona.
Sporazumom će se ponovo preispitati i usuglasiti odnosno utvrditi točan iznos, vrsta i struktura dugovanja, način na koji će biti izmirene obveze, iznosi i dinamika plaćanja, kao i naznaka da se izmirenje duga vrši na teret kapitala gospodarskog društva.
Primjerak Sporazuma se dostavlja Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine.

 

V

 

Zadužuje se Skupština gospodarskog društva "RUD­STROJ" d.d. Kakanj da donese Odluku o uvećanju kapitala za dio obveza koje su predmet konsolidiranja.

 

VI

 

Zadužuje se gospodarsko društvo "RUDSTROJ" d.d. Kakanj da jednom mjesečno izvijesti Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije o svim aktivnostima poduzetim u cilju realiziranja ove odluke.

 

VII

 

Zadužuje se Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da prati, i izvijesti Vladu Federacije Bosne i Hercegovine o provođenju ove odluke, u roku od 90 (devedeset) dana od dana njenog stupanja na snagu.

 

VIII

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1073/2016
13. svibnja 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.