Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/2, 19/03, 2/06 i 8/06) i članka 9. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda ostvarenih po temelju naknada za priređivanje igara na sreću ("Službene novine Federacije BiH", broj 89/15), na prijedlog federalne ministrice obrazovanja i nauke, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 50. sjednici, održanoj 22.04.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O UTVRĐIVANJU LISTE KORISNIKA I RASPODJELI
DIJELA PRIHODA OSTVARENIH PO TEMELJU NAKNADA ZA PRIREĐIVANJE IGARA NA SREĆU

 

I

 

Odobrava se raspodjela dijela prihoda u iznosu od 830.762,80 KM uplaćenih u Proračun Federacije Bosne i Hercegovine u 2014. i 2015. godini, ostvarenih po temelju naknada za priređivanje igara na sreću, kako slijedi:
a)     Iznos od 280.962,80 KM raspodjeljuje se za financiranje programa i projekata iz oblasti "Zaštita prava djece koja su žrtve zlostavljanja, pedofilije, prosjačenja", sadržanih u odobrenom konačnom prijedlogu liste korisnika, nakon provedene procedure po javnom natječaju (Prilog - Lista korisnika broj l.)
b)     Iznos od 549.800,00 KM raspodjeljuje se za financiranje programa i projekata iz oblasti "Sudjelovanje u liječenju, prevenciji i borbi protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki" sadržanih u odobrenom konačnom prijedlogu liste korisnika, nakon provedene procedure po javnom natječaju (Prilog - Lista korisnika broj 2.) Lista korisnika broj 1. i Lista korisnika broj 2. iz stavka (1) ove točke, koje se nalaze u prilogu ove odluke, čine njen sastavni dio.

 

II

 

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke će najkasnije u roku od 30 dana, od dana stupanja na snagu ove odluke, zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava sa svim korisnicima kojima su sredstva dodijeljena.
Ugovori iz stavka (1) ove točke će sadržavati odredbu, prema kojoj će se utvrditi obveza korisnika sredstava da najkasnije do 31.12.2016. godine Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke dostave izvješće o namjenskom utrošku dodijeljenih sredstava.
Korisnici sredstava su dužni u prilogu izvješća iz stavka (2) ove točke, dostaviti i vjerodostojnu dokumentaciju na temelju koje se dokazuje namjenski utrošak sredstava.

 

III

 

Korisnici sredstava iz točke I ove odluke koji u ugovorenom roku ne dostave izvješće o utrošku, sredstava ili dodijeljena sredstva utroše suprotno propisanim kriterijima, ne mogu ostvariti pravo na dodjelu sredstava u naredne dvije godine.

 

IV

 

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke će najkasnije do 1. ožujka 2017. godine, dostaviti Vladi Federacije Bosne i Hercegovine sveobuhvatnu informaciju o namjenskom utrošku sredstava dodijeljenih korisnicima iz točke I ove odluke.

 

V

 

Za izvršenje ove odluke nadležni su Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Federalno ministarstvo financija, svatko iz svoje nadležnosti, a sukladno članku 11. Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda ostvarenih po temelju naknada, za priređivanje igara na sreću ("Službene novine Federacije BiH", broj 89/15).

 

VI

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 948/2016
22. travnja 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.