Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH". br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), a u svezi sa članicom 232. Zakona o gospodarskim društvima ("Službene novine Federacije BiH", broj 81/15), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 47. sjednici, održanoj 01.04.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O SAZIVANJU 15. IZVANREDNE SKUPŠTINE
DIONIČARA GOSPODARSKOG DRUŠTVA
"FEROELEKTRO" D.D. SARAJEVO

 

I

 

Saziva se izvanredna Skupština dioničara Gospodarskog društva Feroelektro d.d. koja će se održati u četvrtak 28.04.2016. godine u 15,00 sati, u skupštinskoj sali poslovne zgrade Energoinvest d.d. u ulici Hamdije Cemerlića 2, Sarajevo.

 

II

 

Za Skupštinu se predlaže sljedeći Dnevni red:
1.     Izbor radnih tijela Skupštine:
a)     Predsjednika Skupštine (do izbora Predsjednika Skupštine predsjedava   prisutni dioničar ili punomoćnik dioničara sa najvećim brojem dionica sa pravom glasa);
b)     Ovjerivača zapisnika,
1.     Enisa Dervišagić
2.     Sevleta Laganja
c)     Imenuje se odbor za glasovanje u sastavu:
1.     Adil Trgo, predsjednik
2.     Haris Abdičević, član
3.     Igbala Beganović, član
d)     Poslove zapisničara obavljat će Nedžada Kapidžić, notar iz Sarajeva.
2.     Donošenje odluke o razrješenju dužnosti sva tri člana Nadzornog odbora Gospodarskog društva Feroelektro d.d. Sarajevo, zbog odbijanja usvajanja Godišnjeg izvješća Društva za 2014. godinu sa Financijskim izvješćem, Izvješćem revizora, Nadzornog odbora i Odbora za reviziju.
3.     Donošenje Odluke o poništenju Odluke o privremenom imenovanju tri člana Nadzornog odbora Gospodarskog društva Feroelektro d.d. Sarajevo, usvojene na Skupštini 19.09.2015. godine.
4.     Donošenje Odluke o izboru članova Nadzornog odbora Gospodarskog društva Feroelektro d.d. Sarajevo.
5.     Donošenje Odluke o davanju odobrenja za zaključivanje ugovora članova Nadzornog odbora Gospodarskog društva Feroelektro d.d. Sarajevo sa Dioničkim društvom.
6.     Donošenje Odluke o Izmjenama i dopunama Statuta Gospodarskog društva Feroelektro d.d. Sarajevo.

 

III

 

Zadužuje se Federalno ministarstvo trgovine da, Obavještenje o sazivanju Skupštine društva iz točke I ove odluke objavi u dnevnom listu "Dnevni avaz", o sazivanju Skupštine obavijesti Povjerenstvo za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine, osigura Listu dioničara kod Registra vrijednosnih papira u Federaciji Bosne i Hercegovine sukladno članku 229. stavak (5) Zakona o gospodarskim društvima i da poduzme druge mjere i radnje u svezi sa organiziranjem i održavanjem izvanredne Skupštine dioničara.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 764/2016
01. travnja 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.