Na osnovu člana 115. stav (2) Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji BiH ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 46. sjednici, održanoj 24.03.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU NA KORIŠTENJE OBJEKTA KOMANDNE
ZGRADE U GORAŽDU VLADI BOSANSKO-
PODRINJSKOG KANTONA

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje na korištenje bez naknade Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde objekat Komandne zgrade u Goraždu (dio bivše Kasarne Goražde I), koji je sagrađen na zemljištu označenom k.č. 2118/9 K.O. Goražde I, upisana u PE 345, a u svrhu smještaja kantonalnih organa uprave i institucija.

 

II

 

Ovlašćuje se Bosansko-podrinjski kanton Goražde da u svoje ime i za svoj račun podnese zahtjev za legalizaciju objekta iz tačke I ove odluke, pri čemu svi troškovi legalizacije idu na teret Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

 

III

 

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o davanju saglasnosti Vladi Bosansko-podrinjskog kantona za pokretanje postupka legalizacije objekta komandne zgrade u Goraždu ("Službene novine Federacije BiH", broj 63/12).

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Fedracije BiH".

 

V broj 696/2016
24. marta/ožujka 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, s. r.