Na temelju članka 19. stavka (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), a u svezi s člankom 232. Zakona o gospodarskim društvima ("Službene novine Federacije BiH", broj 81/15), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 45. sjednici, održanoj 18.03.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O SAZIVANJU 1. VANREDNE SKUPŠTINE
GOSPODARSKOG DRUŠTVA "TEHNIČKO -
REMONTNI ZAVOD HADŽIĆI" D.D. HADŽIĆI

 

I

 

Saziva se vanredna Skupština dioničara gospodarskog društva "Tehničko - remontni zavod Hadžići d.d. Hadžići koja će se održati dana 07.04.2016. godine u 11:00 sati, u sjedištu gospodarskog društva "Tehničko - remontni zavod Hadžići" d.d. Hadžići, u ulici 6. marta bb, Hadžići.

 

II

 

Za Skupštinu se predlaže slijedeći dnevni red:
1.     Izbor radnih tijela Skupštine:
a)     Predsjednika Skupštine
b)    Ovjerivaa zapisnika.
2.     Donošenje odluke o razrješenju dužnosti članova Nadzornog odbora "Tehničko - remontni zavod Hadžići" d.d. Hadžići, radi isteka mandata.
3.     Donošenje odluke o imenovanju članova Nadzornog odbora "Tehničko - remontni zavod Hadžići" d.d. Hadžići.

 

III

 

Zadužuje se Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da Obavijest o sazivanju Skupštine dioničara iz točke I ove odluke objavi u dnevnom listu "Dnevni avaz" i da osigura Listu dioničara kod Registra vrijednosnih papira u Federaciji Bosne i Hercegovine sukladno članku 229. stavak (5) Zakona o gospodarskim društvima.

 

IV

 

Zadužuje se Čengić Elvira, tajnik gospodarskog društva "Tehničko - remontni zavod Hadžići" d.d. Hadžići da izvrši utvrđivanje radnih tijela skupštine dioničara zakazane za dan 07.04.2016. godine, i to Odbora za glasovanje i zapisničara, te da utvrdi i sve druge radnje neophodne za održavanje skupštine društva iz točke I ove odluke.

 

V

 

Zadužuje se ravnatelj gospodarskog društva "Tehničko -remontni zavod Hadžići" d.d. Hadžići da omogući provedbu ove odluke i svih zakonom utvrđenih radnji potrebnih za rad Skupštine društva.

 

VI

 

U slučaju neprovedbe ove odluke primijenit će se kaznene odredbe Zakona o gospodarskim društvima.

 

VII

 

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 680/2016
18. ožujka 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.