Na temelju članka 8. stavak (1) Zakona o financijskom konsolidiranju gospodarskih društava u Federaciji Bosne i Hercegovini ("Službene novine Federacije BiH", broj 52/14), a u svezi s odredbama članka 3. točka m) Uredbe o postupku financijskog konsolidiranja gospodarskih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 70/14 i 13/15), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 43. sjednici, održanoj 04.03.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O FINANCIJSKOM KONSOLIDIRANJU GOSPODARSKOG
DRUŠTVA PS "VITEZIT" D.O.O. VITEZ

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrava pokretanje postupka financijskog konsolidiranja gospodarskog društva PS "VITEZIT" d.o.o. Vitez, društva s 100% sudjelovanjem državnog kapitala.

 

II

 

Postupak financijskog konsolidiranja gospodarskog društva PS "VITEZIT" d.o.o. Vitez, započinje danom stupanja na snagu ove odluke i ne može trajati dulje od 10. srpnja 2017. godine.

 

III

 

Odobreni postupak financijskog konsolidiranja obuhvata izmirenje dugovanja gospodarskog društva PS "VITEZIT" d.o.o Vitez, nastalih zaključno do 30.09.2013. godine u ukupnom iznosu od 13.491.704,16 KM, a na temelju:
- doprinosa za zdravstveno osiguranje (ukupno 2.802.712,00 KM),
- doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti (ukupno 337.360,23 KM),
- dug za isporučenu električnu energiju (ukupno 4.129.011,92 KM),
- dugovanja prema dobavljačima (ukupno 2.222,620,01 KM),
- dugovanja prema uposlenicima (ukupno 4.000,000,00 KM),
a sukladno s elaboratom opravdanosti financijskog konsolidiranja i srednjoročnim planom razvitka gospodarskog društva PS "VITEZIT" d.o.o. Vitez.

 

IV

 

Izmirenje dugovanja, iz točke III ove odluke, gospodarsko društvo PS "VTTEZIT" d.o.o. Vitez izvršit će na temelju Sporazuma o financijskom konsolidiranju koji će sačiniti sa Zavodom zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine, Zavodom zdravstvenog osiguranja Kantona Središnja Bosna, Federalnim zavodom za upošljavanje i Službom za upošljavanje Kantona Središnja Bosna, davaocima usluga, dobavljačima i uposlenicima.
Sporazumom će se ponovo preispitati i usuglasiti odnosno utvrditi točan iznos, vrsta i struktura dugovanja, način na koji će biti izmirene obveze, iznosi i dinamika plaćanja, kao i naznaka da se izmirenje duga vrši na teret kapitala gospodarskog društva.
Primjerak Sporazuma se dostavlja Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine.

 

V

 

Zadužuje se Skupština gospodarskog društva PS "VTTEZIT" d.o.o. Vitez da donese Odluku o uvećanju kapitala za dio obveza koje su predmetom konsolidiranja.

 

VI

 

Zadužuje se gospodarsko društvo PS "VITEZIT" d.o.o. Vitez da jednom mjesečno izvijesti Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije o svim aktivnostima poduzetim u cilju realiziranja ove odluke.

 

VII

 

Zadužuje se Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da prati, i izvijesti Vladu Federacije Bosne i Hercegovine provođenju odluke, u roku od 90 (devedeset) dana od dana njenog stupanja na snagu.

 

VIII

 

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 553/2016
04. ožujka 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.