Na osnovu člana 30. stav (1) i člana 37. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu ("Službene novine Federacije BiH", 'broj 102/15), na prijedlog federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na svojoj 42. sjednici, održanoj 25.02.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA
"TEKUĆI TRANSFER NEPROFITNIM
ORGANIZACIJAMA - ZA PODRŠKU FONDACIJI ZA
STAMBENO ZBRINJAVANJE RVI I BORAČKU
POPULACIJU", UTVRĐENOG BUDŽETOM
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2016.
GODINU, FEDERALNOM MINISTARSTVU ZA PITANJA
BORACA I INVALIDA ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA/FEDERALNOM MINISTARSTVU ZA PITANJA BRANITELJA I INVALIDA DOMOVINSKOG RATA

 

I

 

Usvaja se Program utroška sredstava "Tekući transfer neprofitnim organizacijama - za podršku Fondaciji za stambeno zbrinjavanje RVI i boračku populaciju", utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 102/15), Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnog 'ministarstva za pitanja branitelja, i invalida domovinskog rata, u iznosu od 675.000,00 KM.

 

II

 

Realizacija ove odluke izvršit će se u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima u 2016. godini.

 

III

 

Sredstva iz tačke I ove odluke isplatit će se na teret sredstava utvrđenih u razdjelu 32, ekonomski kod 6143, Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu.

 

IV

 

Odobrena sredstva iz tačke I uplatit će se na račun Fondacije za stambeno zbrinjavanje RVI i boračku populaciju, na osnovu pismenog Zahtjeva Fondacije, upućenog Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, a na osnovu usvojenog Programa rada Fondacije za 2016. godinu.

 

V

 

Za utrošak sredstava iz tačke I ove odluke Fondacija, koja prima sredstva sa Transfera, obavezna je dostaviti konačan Izvještaj o njihovoj realizaciji, najkasnije do 31.12.2016. godine Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata.

 

VI

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministar­stvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata i Federalno ministarstvo finansija/financija, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

VII

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 508/2016
25. februara 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, s. r.