Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 40. sjednici, održanoj 12.02.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA PRIHVAĆANJE GRANTA BR.TFOA0656 MEĐUNARODNE BANKE ZA
OBNOVU I RAZVOJ (PROJEKT ZA JAČANJE FINANCIJSKOG UPRAVLJANJA I KONTROLE)

 

I

 

Federacija Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Federacija) prihvaća grant čija implementacija treba doprinijeti jačanju fiskalne odgovornosti i dobrog financijskog upravljanja i kontrole u proračunskom ciklusu u Federaciji, po Sporazumu o grantu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u ulozi administratora bespovratnog financiranja u okviru Zaklade više donatora za jačanje preuzimanja odgovornosti i povjereničkog okruženja (Multi-Donor Trust Fund for Strengthening Accountabilitv and the Fiduciarv Environment - SAFE) u Jugoistočnoj Europi, u ukupnom iznosu od 150.600,00 USD.

 

II

 

Sredstva granta iz točke I ove odluke koristit će se za dijagnosticiranje i rješavanje nedostataka u sustavima unutarnjih kontrola koji pokrivaju planiranje i izvršenje ključnih kategorija proračunskih rashoda i za izradu internih pravila i procedura koje će doprinijeti jačanju fiskalne odgovornosti, za pružanje tehničke pomoći, te za izgradnju kapaciteta korisnika ove tehničke pomoći.
Sredstva ovoga granta, Federacija će iskoristiti za financiranje konzultantskih usluga i drugih aktivnosti koje su predviđene ovim projektom tehničke pomoći, dok će Federalno ministarstvo financija osigurati udio u naturi u vidu radnog vremena državnih službenika zaposlenih u ovom ministarstvu i stavljanjem na raspolaganje uredskog prostora za angažirane konzultante.

 

III

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine potvrđuje da je dokumentacija prihvatljiva za Federaciju, a posebno:
- Sporazum o grantu za Projekt između Bosne i Hercegovine  i Međunarodne banke za obnovu i razvoj;
- Nacrt Projektnog sporazuma između Federacije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i
- Nacrt Supsidijarnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Federacije.

 

IV

 

Za realizaciju ove odluke i izvješćivanje zadužuje se Federalno ministarstvo finansija- rederalno ministarstvo financija u okviru svoje nadležnosti.
U razdoblju implementacije Projekta, nije potrebno osigurati dodatna sredstva u proračunu Federacije za sufinanci­ranje Projekta.

 

V

 

Implementacija Sporazuma o grantu iz točke I ove odluke ne zahtijeva donošenje novih ili izmjenu postojećih zakona.

 

VI

 

Za potrebe angažiranih konzultanata nalaže se Federalnom ministarstvu financija da osigura jedan dodatni ured u Sarajevu na adresi Mehmeda Spahe 5.

 

VII

 

Daje se suglasnost za zaključivanje Supsiđijarnog sporazu­ma između Bosne i Hercegovine i Federacije za sredstva iz točke I ove odluke.
Za potpisivanje Supsidijarnog sporazuma, ovlašćuje se federalni ministar financija.

 

VIII

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 292/2016
12. veljače 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.