Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 34. sjednici, održanoj 16.12.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA
TEKUĆEG TRANSFERA "SUBVENCIJE JAVNIM
PODUZEĆIMA - SUBVENCIJA ZA RTV FBiH/PODRŠKA
VLADE FEDERACIJE BiH ZA TEHNIČKO
OPREMANJE" UTVRĐENOG PRORAČUNOM
FEDERACIJE BOSNE l HERCEGOVINE ZA 2015.
GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I
KOMUNIKACIJA

 

I

 

Usvaja se Program utroška sredstava tekućeg transfera "Subvencije javnim poduzećima - Subvencija za RTV FBiH/podrška Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za tehničko opremanje" utvrđenih u razdjelu 18. ekonomski kod 614411 Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 25/15), Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

 

II

 

Svrha Programa: Stvaranje uvjeta za uvođenje DVBT-a u Bosni i Hercegovini (digitalne televizije) kroz poboljšanje tehničkog kvaliteta programa i emitiranja u 2015. godini što navedeni Program predviđa.
Visina sredstava: Iznosi 382.000,00 KM i bit će prebačen Radio televiziji Federacije Bosne i Hercegovine prema namjeni, kako slijedi:
1.     Izrada nove mrežne infrastrukture unutar RTVFBiH sa osnovom baziranom na optičkom povezivanju unutar prostora RTVFBiH (LAN) i ka vani (WAN)
2.     Nabavka opreme za emitiranje programa bez trake PLAVOUT HD/SD standard
3.     Nabavka 2 IP mobilna linka sa prijemnom stanicom
4.     Nabavka ENG/EFP opreme za informativni program

 

III

 

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija će po usvajanju ove odluke zaključiti ugovor sa Radio televizijom Federacije Bosne i Hercegovine kojim će se urediti prijenos sredstava i izvješćivanje o utrošenim sredstvima.

 

IV

 

Korisnici sredstava su obvezni da dodijeljena sredstva iz točke II ove odluke koriste namjenski, te podnose kvartalna financijska izvješća Federalnom ministarstvu financija, a u roku 20 dana po isteku obračunskog razdoblja, a za IV kvartal prethodne godine do 28. veljače tekuće godine.

 

V

 

Za provođenje ove odluke zadužuju se Federalno ministar­stvo prometa i komunikacija, Federalno ministarstvo financija -Federalno ministarstvo finansija i Radio televizija Federacije Bosne i Hercegovine svako unutar svoje nadležnosti.

 

VI

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1753/2015
16. prosinca 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.