Sukladno članku 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), a u svezi članka 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03, 34/03 i 65/13) i članka 9. stavak (1) Uredbe o vršenju ovlasti u gospodarskim društvima sa sudjelovanjem državnog kapitala iz nadležnosti Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 44/15), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 32. sjednici, održanoj 03.12.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O RASPISIVANJU JAVNOG NATJEČAJA ZA IZBOR I NOMINOVANJE ZA IMENOVANJE ČLANOVA
NADZORNIH ODBORA U GOSPODARSKIM DRUŠTVIMA SA UČEŠĆEM DRŽAVNOG KAPITALA U
KOJIMA NADLEŽNOSTI FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE VRŠI VLADA FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE

 

I

 

Pokreće se postupak za izbor i imenovanje članova nadzornih odbora ispred državnog kapitala kojima je mandat istekao ili su razriješeni prije isteka mandata u gospodarskim društvima sa učešćem državnog kapitala u kojima nadležnost Federacije Bosne i Hercegovine vrši Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, i to:
l.     "CESTE" d.d. Mostar, 4 člana
2.    Hrvatske pošte d.o.o. Mostar, 6 članova
3.    "Sarajevoputevi" d.d. Sarajevo, 2 člana
4.    Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo, 6 članova
5.    "JP BH Pošta" d.o.o. Sarajevo, 7 članova
6.    JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar, 5 članova
7.    JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, 5 članova
8.    JP  Željeznice  Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, 6 članova (od toga l predstavnik Sindikata)
9.    JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, 6 članova.

 

II

 

Postupak iz točke I ove odluke provodi Povjerenstvo koje je imenovala Vlada Federacije Bosne i Hercegovine Odlukom o osnivanju Povjerenstva za izbor i imenovanje članova nadzornih odbora u gospodarskim društvima sa učešćem državnog kapitala u kojima nadležnosti Federacije Bosne i Hercegovine vrši Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 70/15).

 

III

 

Zadužuje se Povjerenstvo iz tačke II ove odluke da nakon okončanog postupka izbora kandidata sačini listu kandidata koji ispunjavaju tražene uslove i zapisnik koji sadrži sve aktivnosti i radnje obavljene od strane Povjerenstva.
Listu kandidata i zapisnik sa kopijom svih prijava kandidata i dostavljenih dokaza Povjerenstvu je dužno dostaviti Vladi Federacije Bosne i Hercegovine na izbor i imenovanje.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1648/2015
03. prosinca 201 5. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.