Na osnovu člana 19. stav (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 31. sjednici, održanoj 26.11.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU PRETHODNE SAGLASNOSTI ZA
POKRETANJE POSTUPKA PRODAJE NEKRETNINA U
VLASNIŠTVU FEDERALNOG ZAVODA ZA PENZIJSKO
I INVALIDSKO OSIGURANJE

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje prethodnu sagiasnost za pokretanje postupka prodaje nekretnina u vlasništvu Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, koje nisu potrebne za redovno obavljanje djelatnosti za koju je registrovan Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje.
Sastavni dio ove odluke čini odluka Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje broj UOFZ-40/15 od 29.09.2015. godine, u kojoj su pobrojane nekretnine u vlasništvu Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, koje su predmet prodaje.

 

II

 

Prodaja svih nekretnina navedenih u odluci Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje broj UOFZ-40/15 od 29.09.2015. godine, izvršit će se u postupku javne prodaje, putem Agencije za privatizaciju Federacije Bosne i Hercegovine, a na osnovu zaključenog ugovora između Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Agencije za privatizaciju Federacije Bosne i Hercegovine od 26.09.2013. godine.

 

III

 

Po dobivanju prethodne saglasnosti od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za prodaju nekretnina iz tačke I i II ove odluke, Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje će za svaki objekat donijeti pojedinačnu odluku o prodaji istog, te za svaku odluku zatražiti sagiasnost Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje će osigurati svu neophodnu dokumentaciju za pokretanje postupka prodaje, a Upravni odbor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje će donijeti odgovarajuće odluke, kako bi se postupak prodaje proveo u skladu sa važećim propisima.

 

IV

 

Za realizaciju tački I, II i III ove odluke, zadužuju se Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje i Agencija za privatizaciju Federacije Bosne i Hercegovine.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1617/2015
26. novembra 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, s. r.