Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), na prijedlog Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilackog rata, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 27. sjednici, održanoj 15.10.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O ODOBRAVANJU PRODAJE 1 (JEDNOG) SLUŽBENOG
PUTNIČKOG AUTOMOBILA FEDERALNOG
MINISTARSTVA ZA PITANJA BRANITELJA I
INVALIDA DOMOVINSKOG RATA/FEDERALNOG
MINISTARSTVA ZA PITANJA BORACA I INVALIDA
ODBRAMBENO-OSLOBODILACKOG RATA

 

I

 

Odobrava se Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilackog rata prodaja l (jednog) službenog putničkog automobila slijedećih karakte­ristika:

PODACI  O VOZILU

R.b.

Marka, tip cm³

Godina proizvodnje

Reg. oznake

Br. motora

Br. šasije

Gorivo

Stanje ispravnosti

1.

Jeep Cherokee 2.4 B

1998. g

O84-T-593

107553

U4FJN8PSWL1 07553

Benzin

Ispravno/ registrovano

 

II

 

Prodaja službenog putničkog automobila iz točke I ove odluke realizirat će se puteni javnog nadmetanja-licitacije uz obveznu objavu u jednim dnevnim novinama.

 

III

 

Financijska sredstva koja se ostvare od prodaje su prihod Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine.

 

IV

 

Prodaju će izvršiti Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine u suradnji sa Federalnim ministarstvom za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/ Federalnim ministarstvom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilackog rata.

 

V

 

Nakon izvršene prodaje Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilackog rata će izvršiti isknjižavanje motornog vozila iz Glavne knjige trezora.

 

VI

 

Ova odluka stupa ha snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1460/2015
15. listopada 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.