Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 28. sjednici, održanoj 22.10.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O ODOBRAVANJU PRODAJE SLUŽBENOG
MOTORNOG VOZILA FEDERALNOG ZAVODA ZA
AGROPEDOLOGIJU

 

I

 

Odobrava se prodaja jednog (1) službenog motornog vozila Federalnog zavoda za agropedologiju, slijedećih karakteristika:

R. br.

MARKA I TIP
VOZILA

REGISTARSKI  BROJ

BROJ ŠASIJE

GODINA PROIZVODNJE

1.

LADA
NIVA

Nije registrovano

XTA2121303169

2001

 

II

 

Zadužuju se Federalni zavod za agropedologiju i Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine da zapisnički izvrše primopredaju motornog vozila iz točke I ove odluke.

 

III

 

Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine izvršit ćeg procjenu vrijednosti i putem javnog nadmetanja - licitacije izvršiti prodaju službenog motornog vozila iz točke I ove odluke.

 

IV

 

Financijska sredstva koja se ostvare od prodaje uplatit će se na Jedinstveni račun Riznice - Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine.

 

V

 

Nakon izvršene prodaje vozila iz točke I ove odluke izvršit će se isknjižavanje navedenog vozila iz Glavne knjige riznice i knjigovodstvene evidencije Federalnog zavoda za agropedologiju.

 

VI

 

Za realiziranje ove odluke zadužuju se Federalni zavod za agropedologiju, Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine i Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija, svatko u okviru svoje nadležnosti.

 

VII

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1443/2015
22. listopada 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.