Na osnovu člana 115. stav (2) Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 27. sjednici, održanoj 15.10.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU NA KORIŠTENJE POSLOVNOG PROSTORA
U ZGRADI VLADE FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE U MOSTARU, ULICA ANTE
STARČEVIĆA BB, FEDERALNOM MINISTARSTVU
UNUTRAŠNJIH POSLOVA - FEDERALNOM
MINISTARSTVU UNUTARNJIH POSLOVA

 

I

 

Poslovni prostor površine 7,56 m2 (gabarita 2, l O x 3,60 m), pozicioniran između dva lifta u suterenu zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Mostaru, ulica Ante Starčevića bb, izgrađene na k.č. 1322/5, upisane u z.k. uložak broj 9391 K.O. Mostar, daje se na korištenje Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova - Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova u svrhu izgradnje prostorije za smještaj rezervnog servera Jedinstvenog centralnog matičnog registra Federacije Bosne i Hercegovine.

 

II

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine da sa Federalnim ministarstvom unutrašnjih poslova - Federalnim ministarstvom unutarnjih poslova zaključi ugovor o korištenju poslovnog prostora iz tačke I ove odluke, u kojem će biti definisana prava i obaveze ugovornih strana i zapisnički izvrši predaju predmetnog prostora, te o istom informiše Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Ova odluka stupa na snagu narednog  dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1409/2015
15. oktobra 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, s. r.