Na osnovu člana 115. stav (2) Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 27. sjednici, održanoj 15.10.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU NA PRIVREMENO KORIŠTENJE
OBJEKTA BROJ 18, U KASARNI "STANlSLAV BAJA
KRALJEVIĆ" AGENCIJI ZA ŠKOLOVANJE I STRUČNO
USAVRŠAVANJE KADROVA

 

I

 

Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova sa sjedištem u Mostaru, daje se na privremeno korištenje, na period od 3 godine, objekat broj 18, koji se nalazi u krugu kasarne "Stanislav Baja Kraljević" u Mostaru, korisne površine 2.036,60 m2, sagrađen na k.č, 2589, PL 558, K.O. Rodoč, bez naknade.

 

II

 

Obavezuje se Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova da, po isteku roka iz prethodne tačke, predmetni objekat vrati Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine da sačini Ugovor sa Agencijom za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Bosne i Hercegovine kojim će se urediti pitanje naknade za komunalne usluge i održavanje infrastrukture (utrošak električne energije, grijanja, vode, telefona, odvoza otpada i drugih obaveza nastalih korištenjem nekretnina).

 

IV

 

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o davanju na privremeno korištenje objekta broj 18 u kasarni "Stanislav Baja Kraljević" Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova ("Službene novine Federacije BiH", broj 62/10).

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1396/2015
15. oktobra 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, s. r.