Na osnovu člana 78. st. (3) i (7) Zakona o električnoj energiji ("Službene novine Federacije BiH", broj 66/13), na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 151. sjednici, održanoj 10.02.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU PRETHODNE SAGLASNOSTI
PRIVREDNOM DRUŠTVU "CE CLEAN ENERGY BH"
D.O.O. SARAJEVO ZA IZDAVANJE ENERGETSKE
DOZVOLE

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje prethodnu saglasnost Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije za izdavanje energetske dozvole privrednom društvu CE Clean Energy BH d.o.o. Sarajevo, za izgradnju fotonaponske elektrane "CE-Hodovo l" instalirane snage 4.976,64 kW, planirane godišnje proizvodnje električne energije od 7.130 MWh, a koja se planira graditi na lokalitetu poslovne zone Hodovo, na području Općine Stolac.

 

II

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine zadužuje Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da, u skladu sa Uredbom o postupku, kriterijima, formi i sadržaju zahtjeva za izdavanje energetske dozvole za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih proizvodnih postrojenja ("Službene novine Federacije BiH", broj 27/14), prati i koordinira aktivnosti izgradnje fotona­ponske elektrane "CE-Hodovo l", prema uslovima iz energetske dozvole.

 

III

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 128/2015
10. februara 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.