Na osnovu člana 19. stav (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i tačke 11. stav (10) Programa utroška dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije "Pozajmljivanje i učešće u dionicama - Ostala domaća pozajmljivanja"" "("Službene novine Federacije BiH", br. 82/12, 5/13 i 45/13), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 19. sjednici, održanoj 27.08.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU PRETHODNE SAGLASNOSTI NA
PRIJEDLOG RJEŠENJA O IZMJENI RJEŠENJA O
DODJELI DIJELA SREDSTAVA UTVRĐENIH U
RAZDJELU 17. BUDŽETA FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2012. GODINU FEDERALNOM
MINISTARSTVU ENERGIJE, RUDARSTVA I
INDUSTRIJE "POZAJMLJIVANJE I UČEŠĆE U
DIONICAMA - OSTALA DOMAĆA POZAJMLJIVANJA"
ZA PRIVREDNO DRUŠTVO LAFAT KOMERC D.O.O.
KALESIJA

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje prethodnu saglasnost na Prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o dodjeli dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17, Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije "Pozajmljivanje i učešće u dionicama - Ostala domaća pozajmljivanja" ("Službene novine Federacije BiH", br. 11/14 i 36/14) za privredno društvo Lafat Kornere d.o.o. Kalesija.

 

II

 

Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine će na osnovu donesene i objavljene Odluke i Rješenja o izmjeni Rješenja sačiniti Aneks ugovora sa korisnikom sredstava, u skladu sa bankarskom procedurom, u roku ne dužem od 15 dana od dana objave Rješenja o izmjeni Rješenja u "Službenim novinama Federacije BiH", izuzev ukoliko od strane korisnika sredstava ne budu ispunjeni svi uslovi za potpisivanje Aneksa ugovora.

 

III

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1087/2015
27. augusta 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Fađil Novalić, s. r.