Na osnovu člana 19. stav (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 15. Zakona o cestama Federacije Bosne i Hercegovine ('"Službene novine Federacije BiH", br, 12/10, 16/10-isp. i 66/13), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 19. sjednici, održanoj 27.08.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O PRIJENOSU IZVRŠENIH ULAGANJA NA IZGRADNJI
DIONICE REGIONALNE CESTE R445, U
OKVIRU IZGRADNJE AUTOCESTE DIONICA
DRIVUŠA - KAKANJ, PODDIONICA BILJEŠEVO -KAKANJ SA JAVNOG PREDUZEĆA AUTOCESTE FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE D.O.O. MOSTAR NA KANTONALNU DIREKCIJU ZA CESTE U SASTAVU MINISTARSTVA
PROSTORNOG UREĐENJA, KOMUNIKACIJA I ZAŠTITE
OKOLIŠA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

 

I

 

Odobrava se prijenos vrijednosti izvršenih ulaganja na izgradnji dionice regionalne ceste R-445 Bilješevo (Donji Lučani) - Kakanj (Karaulsko Polje), u okviru izgradnje autoceste, dionica Drivuša - Kakanj, poddionica Bilješevo -Kakanj, u ukupnom iznosu od 17.980.474,9'4 KM (Slovima: sedamnaestmilionadevetstoosamdesethiljadatiristosedamdesetčetiri i 94/100 KM) sa implementatora projekta, Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar, na krajnjeg korisnika i upravitelja ove regionalne ceste, Kantonalnu direkciju za ceste u sastavu Ministarstva prostornog uređenja, komunikacija i zaštite okoliša Zeničko-dobojskog kantona.

 

II

 

Vrijednost izvršenih ulaganja iz tačke I ove odluke, Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar, će isknjižiti iz svoje evidencije na teret kapitala.

 

III

 

Kantonalna direkcija za ceste u sastavu Ministarstva prostornog uređenja, komunikacija i zaštite okoliša Zeničko-dobojskog kantona, će kao krajnji korisnik i upravitelj gore navedene regionalne ceste, u svoje poslovne knjige, uknjjžiti vrijednost izvršenih ulaganja iz tačke I ove odluke.

 

IV

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se istručne službe Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar i Kantonalna direkcija za ceste u sastavu Ministarstva prostornog uređenja, komunikacija i zaštite okoliša Zeničko-dobojskog kantona, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dlana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1080/2015
27. augusta 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, s. r.