Na osnovu člana 19. stav (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 15. Zakona o cestama Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/10, 16/10- isp. i 66/13), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 18. sjednici, održanoj 20.08.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O PRENOSU IZVRŠENIH ULAGANJA NA
REHABILITACIJI DIONICA REGIONALNIH CESTA
R-423 I R-424, U OKVIRU IZGRADNJE AUTOCESTE
DIONICA POČITELJ - BIJAČA, PODDIONICA BIJAČA
- KRAVICE SA JAVNOG PREDUZEĆA AUTOCESTE
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE Đ.O.O.
MOSTAR NA JAVNU USTANOVU CESTE ZAPADNO-
HERCEGOVAČKOG KANTONA

 

I

 

Odobrava se prenos vrijednosti izvršenih ulaganja na rehabilitaciji dionica regionalnih cesta R-423 (Teskera - Sijača) i R-424 (Novo groblje - Teskera), u okviru izgradnje autoceste, dionica Počitelj - Bijača, poddionica Bijača - Kravice, u ukupnom iznosu od 4.953.538,01 KM (Slovima:
četirimilionadevetstotinapedesettrihiljadepetstotinatridesetosam i 01/100KM) sa Implementatara projekta. Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar na krajnjeg korisnika i upravljača regionalnih cesta Javnu ustanovu Ceste Zapadno-hercegovačkog kantona.

 

II

 

Vrijednost izvršenih ulaganja iz tačke I ove odluke Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar će isknjižiti iz svoje evidencije na teret kapitala.

 

III

 

Javna ustanova Ceste Zapadno-hercegovačkog kantona, će kao krajnji korisnik i upravitelj gore navedenih regionalnih cesta, u svoje poslovne knjige u knjižiti vrijednost izvršenih ulaganja iz tačke I ove odluke.

 

IV

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se stručne službe JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar i Javne ustanove Ceste Zapadno-hercegovačkog kantona, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1033/2015
20. augusta 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, s. r.