Na temelju čl. 24. i 37. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 25/15), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 12. sjednici, održanoj 25.06.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA DIJELA
SREDSTAVA UTVRĐENIH U RAZDJELU 17.
PRORAČUNA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
ZA 2015. GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU
ENERGIJE, RUDARSTVA I INDUSTRIJE "TEKUĆI
TRANSFERI I DRUGI TEKUĆI RASHODI -
SUBVENCIJE JAVNIM PODUZEĆIMA ZA UPLATU
DOPRINOSA ZA PIO/MIO U SVRHU UMIROVLJENJA
UPOSLENIKA"

 

I

 

Usvaja se Program utroška dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije "Tekući transferi i drugi tekući rashodi - Subvencije javnim poduzećima za uplatu doprinosa za PIO/MIO u svrhu umirovljenja uposlenika" (u daljem tekstu: Program), u iznosu od 600.000,00 KM.

 

II

 

Program iz točke I ove odluke, nalazi se u prilogu ove odluke i čini njen sastavni dio.

 

III

 

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije dostavljat će izvješće Federalnom ministarstvu finansija/financija i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine sukladno Zakonu o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 25/15) i Programom iz točke I ove odluke.

 

IV

 

Za realiziranje ove odluke zadužuju se Federalno ministar­stvo energije, rudarstva i industrije i Federalno ministarstvo finansija/financija, svatko u okviru svoje nadležnosti.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 800/2015
25. lipnja 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.