Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 11. sjednici, održanoj 18.06.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O PRIJENOSU JAVNIH OVLASTI IZ OBLASTI RADA
STANICA TEHNIČKOG PREGLEDA NA STRUČNU
INSTITUCIJU

 

I

 

Zadužuje se Federalno ministarstvo prometa i komunikacija da sa partnerima: "Mervik" d.o.o. iz Sarajeva, "Institut za privredni inženjering" d.o.o. iz Zenice i "Centar motor" d.o.o. iz Širokog Brijega sklopi novi ugovor o prijenosu javnih ovlasti iz oblasti rada stanica tehničkog pregleda.

 

II

 

Ugovorom iz točke I ove odluke regulirat će se;
- prava i obveze ugovornih strana;
- obim i vrsta poslova koji se prenose pojedinoj stručnoj instituciji iz točke I ove odluke;
- raspodjela novčanih sredstava tako da privrednom društvu "Mervik" d.o.o. iz Sarajeva pripada 20%, privrednom društvu "Institut za privredni inženjering" d.o.o. iz Zenice pripada 40%, a privrednom društvu "Centar motor" d.o.o. iz Širokog Brijega pripada 40% prikupljenih sredstava za rad stručne institucije i ostali elementi ugovora.

 

III

 

Server sa aplikativnim programima i podacima o obavljenim tehničkim pregledima vozila, putem kojeg se vrši razmjena podataka u informacijskom sustavu nalazit će se u Mostaru, u Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija. Vlasnik pripadajućeg hardware-a i podataka je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija. Financiranje rada servera vršit će se iz prikupljenih sredstava za rad stručnih institucija, sukladno sa procentualnim učešćem iz točke II ove odluke.

 

IV

 

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o prijenosu javnih ovlasti iz oblasti rada stanica tehničkog pregleda na stručnu instituciju ("Službene novine Federacije BiH", broj 27/12).

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 719/2015
18. lipnja 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.