Na osnovu člana 17. stav (2) Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja ("Službeni glasnik BiH", br. 44/03, 52/04, 32/07, 4/08, 49/09 i 32/13), a u vezi sa članom 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03, 34/03 i 65/13), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 2. sjednici, održanoj 09.04.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O RASPISIVANJU JAVNOG KONKURSA ZA IZBOR I
IMENOVANJE ČLANA UPRAVNOG ODBORA UPRAVE
ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BOSNE I
HERCEGOVINE IZ FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE

 

I

 

Raspisuje se Javni konkurs za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine, iz reda stručnjaka za indirektno oporezivanje, na period od pet godina, s mogućnošću jednog ponovnog imenovanja.

 

II

 

Kriterije za izbor i imenovanje iz tačke I ove odluke propisat će Vlada Federacije Bosne i Hercegovine Odlukom o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Javni konkurs iz tačke I ove odluke objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH" i u dva dnevna lista.

 

IV

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovat će Komisiju za provođenje postupka izbora kandidata i predlaganje rang liste najboljih kandidata radi konačnog imenovanja u skladu sa Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03, 34/03 i 65/13).

 

V

 

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine  ("Službene novine Federacije BiH", broj 18/15).

 

VI

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 436/2015
09. aprila/travnja 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, s. r.