Na temelju članka 115. stavak (2) Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 157. sjednici održanoj 25.03.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O ZAKUPU POSLOVNOG PROSTORA U SARAJEVU ZA
SMJEŠTAJ FEDERALNOG PRAVOBRANITELJSTVA -
FEDERALNOG PRAVOBRANILAŠTVA

 

I

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine da sa Privrednom bankom Sarajevo d.d. Sarajevo zaključi ugovor o zakupu poslovnog prostora na četvrtom katu zgrade u ulici Alipašina broj 6, Sarajevo, površine 572,65 m2 i parking prostor sa dva parking mjesta na parkingu u dvorištu zgrade, po cijeni od 18,00 KM/m2 sa uračunatim porezom na dodanu vrijednost, za smještaj Federalnog pravobranilaštva - Federalnog pravobraniteljstva, za razdoblje od 10 godina, koje teče od 01.04.2015. godine do 01.04.2025. godine.

 

II

 

Po iseljenju Federalnog pravobraniteljstva - Federalnog pravobranilastva iz poslovnog prostora koji trenutno koristi na petom katu zgrade u ulici Valtera Perića broj 15, Sarajevo, navedeni prostor se daje na korištenje Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Sredstva potrebna za realiziranje zakupa iz točke I ove odluke, kao i sredstva za plaćanje energenata i komunalnih usluga, bit će osigurana u proračunu Federacije Bosne i Hercegovine, na poziciji Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine.

 

IV

 

Za realiziranje ove odluke zadužuju se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine i Federalno ministarstvo financija/Federalno ministarstvo finansija, svatko u okviru svoje nadležnosti.

 

V

 

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o zakupu poslovnog prostora u Sarajevu za smještaj Kabineta Predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine, kabineta dva Potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine i Federalnog pravobraniteljstva - Federalnog pravobranilastva ("Službene novine Federacije BiH", br. 72/14,93/14, 3/15 i 15/15).

 

VI

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 412/2015
25. ožujka 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.