Na temelju članka 115. stavak (2) Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 155. sjednici, održanoj 12.03.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O ZAKUPU POSLOVNOG PROSTORA U SARAJEVU ZA
SMJEŠTAJ AGENCIJE ZA DRŽAVNU SLUŽBU
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

 

I

 

Zadužuje se Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine da sa Arhitekt invest d.o.o. Sarajevo zaključi ugovor o zakupu poslovnog prostora u objektu u ulici Kulovića broj 7, Sarajevo, na I katu ukupne površine 527,30 m2, po cijeni od 15,00 KM/m2 sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost, za razdoblje od 4 godine, koje teče od 01.01.2015. godine do 31.12.2018. godine.

 

II

 

Sredstva potrebna za realiziranje zakupa iz točke I ove odluke, kao i sredstva potrebna za plaćanje energenata i komunalnih usluga bit će osigurana u proračunu Federacije Bosne i Hercegovine, na poziciji Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Za realiziranje ove odluke zadužuju se Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine i Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo fmansija, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

IV

 

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o zakupu poslovnog prostora u Sarajevu za smještaj Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine i Ureda Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za europske integracije ("Službene novine Federacije BiH", broj 103/14).

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 349/2015
12. ožujka 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.