Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i točke 11. stavak (14) Programa utroška dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije "Izdaci za financijsku imovinu - ostala domaća pozajmljivanja" (Kreditiranje pod povoljnim uvjetima u poplavljenim područjima) ("Službene novine Federacije BiH", broj 52/14), na prijedlog federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 154. sjednici, održanoj 05.03.2015. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU PRETHODNE SUGLASNOSTI NA
PRIJEDLOG RJEŠENJA O DODJELI DIJELA
SREDSTAVA UTVRDENIH U RAZDJELU 17.
PRORAČUNA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
ZA 2014. GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU
ENERGIJE, RUDARSTVA I INDUSTRIJE "IZDACI ZA
FINANCIJSKU IMOVINU - OSTALA DOMAĆA
POZAJMLJIVANJA" (KREDITIRANJE POD
POVOLJNIM UVJETIMA U POPLAVLJENIM
PODRUČJIMA) GOSPODARSKOM DRUŠTVU INGRAM
D.D. SREBRENIK U IZNOSU OD 65.000,00 KM

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje prethodnu suglasnost na Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije "Izdaci za financijsku imovinu - ostala domaća pozajmljivanja" (Kreditiranje pod povoljnim uvjetima u
poplavljenim područjima) gospodarskom društvu INGRAM d.d. Srebrenik u iznosu od 65.000,00 KM.
Dodjela sredstava iz stavka (1) ove točke, sukladno odredbama Ugovora o komisionim poslovima zaključenog dana 25.08.2014. godine i Aneks 1. Ugovora o komisonim poslovima zaključenog dana 22.12.2014. godine između Union banke d.d. Sarajevo kao komisionara i Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kao komitenta, izvršit će se putern Union banke d.d. Sarajevo.

 

II

 

Union banka d.d. Sarajevo će na temelju donesene i objavljene Odluke i Rješenja vršiti ugovaranje sa korisnikom sredstava po svim bitnim elementima za zaključenje ugovora o kreditu (naziv, adresa i JIB korisnika sredstava, iznos kredita, rok otplate, kamatna stopa, namjena kredita, instrumenti osiguranja kredita sa pratećom dokumentacijom), sukladno bankarskoj proceduri, u roku ne duljem od 15 dana od dana objave Rješenja u "Službenim novinama Federacije BiH", izuzev ukoliko od strane korisnika sredstava ne budu ispunjeni svi uvjeti za potpisivanje ugovora.

 

III

 

Za realiziranje ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Union banka d.d. Sarajevo, svatko u okviru svoje nadležnosti.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH",

 

V broj 260/2015
05. ožujka 2015. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.