Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i stava 12. tacka 59. Memoranduma o razumijevanju za uspostavljanje Fonda za reformu javne uprave između Odjela za međunarodni razvoj Ujedinjenog Kraljevstva, Agencije za međunarodni razvoj i saradnju Švedske, Ministarstva za razvoj i saradnju Holandije i Delegacije Evropske Komisije u Bosni i Hercegovini i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Vlade Republike Srpske, Vlade Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine i Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 138. sjednici, održanoj 06.11.2014. godine, donijela je

 

O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI NA NACRT ANEKSA V
MEMORANDUMA O RAZUMIJEVANJU ZA
USPOSTAVLJANJE FONDA ZA REFORMU JAVNE
UPRAVE

 

I

 

Daje se saglasnost na Nacrt Aneksa V Memoranduma o razumijevanju za uspostavljanje Fonda za reformu javne uprave između Odjela za međunarodni razvoj Ujedinjenog Kraljevstva, Agencije za međunarodni razvoj i saradnju Švedske, Ministarstva za razvoj i saradnju Holandije i Delegacije Evropske Komisije u Bosni i Hercegovini i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Vlade Republike Srpske, Vlade Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine i Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Nacrt Aneksa V Memoranduma).

 

II

 

Ovlašćuje se Premijer/Predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da, u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, potpiše Aneks V Memoranduma, nakon provođenja procedure u skladu sa Zakonom o postupku za zaključivanje i izvršavanje međunarodnih ugovora ("Službeni glasnik BiH", br. 29/00 i 32/13).

 

III

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1977/2014
06. novembra 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin NikSić, s. r.