Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 134. sjednici, održanoj 29.09.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
GRANTA RAZVOJNOG PROGRAMA UJEDINJENIH
NACIJA

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Vlada Federacije) prihvata grant Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (u daljem tekstu: UNDP), u iznosu do 218.000,00 KM.

 

II

 

Sredstva granta iz točke I ove odluke koristit će se za pripremu i realiziranje zajedničkih aktivnosti, politika i financijskih mjera koje podržavaju učinkovite i harmonizirane javne financije, planiranje i realiziranje javnih investicija u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa ciljem osiguranja uvjeta za korištenje informacionog sustava za upravljanje javnim investicijama na kantonalnoj i lokalnoj razini (u daljem tekstu: Projekat).

 

III

 

Vlada Federacije potvrđuje da je Memorandum o razumijevanju između Federalnog ministarstva financija -Federalnog ministarstva finansija i UNDP-a (u daljem tekstu: Memorandum) prihvatljiv za Federaciju Bosne i Hercegovine,
Daje se suglasnost federalnom ministru financija -federalnom ministru finansija za potpisivanje Memoranduma iz stavka l. ove točke.

 

IV

 

U periodu implementacije Memoranduma, u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine potrebno je osigurati financijska sredstva za sufinanciranje Projekta u iznosu do 28.000,00 KM.

 

V

 

Za realiziranje ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija.

 

VI

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1782/2014
29. rujna 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.