Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94. 8/95, 58/02, 19/03. 2/06 i 8/06). Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 123. sjednici, održanoj 02.07.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA PRODAJU
POSLOVNOG PROSTORA GOSPODARSKOG
DRUŠTVA "AGROKOMERC" D.D. VELIKA
KLADUŠA U KARLOVCU, REPUBLIKA HRVATSKA

 

I

 

Ovom odlukom daje se suglasnost Agenciji za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine da izvrši prodaju imovine iskazane u pasivnoj podbilanci gospodarskog društva "Agrokomerc" d.d. Velika Kladuša koja se nalazi u Karlovcu, Republika Hrvatska. Poslovni prostor se nalazi u prizemlju poslovno-stambene zgrade u ulici Hebrangova br. 16 C ukupne površine 52 m², operativne oznake NIZ-2 stanovi solidarnosti Lukščić u Karlovcu.

 

II

 

Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine izvršit će prodaju poslovnog prostora metodom aukcije-najveća ponuđena cijena.
Početna cijena poslovnog prostora iznosi 50.934,90 EUR-a ili obračunato po kursu od 1,95583 iznosi 99.620,00 KM utvrđena je po nalazu vještaka građevinske struke.

 

III

 

Kupoprodajni ugovor sa kupcem potpisat će direktor gospodarskog društva iz točke I ove odluke i direktor Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

IV

 

Naplaćeni iznos novčanih sredstva od prodaje poslovnog prostora iz točke I ove odluke uplatit će se na poseban račun Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

V

 

O rasporedu naplaćenih novčanih sredstava od prodaje poslovnog prostora iz točke I ove odluke odlučit će Vlada Federacije Bosne i Hercegovine sukladno Uredbi o načinu korištenja naplaćenih novčanih sredstava iz pasivne podbilance poduzeća i banaka ("Službene novine Federacije BiH", broj 63/06).

 

VI

 

Za provedbu ove odluke zadužuju se Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine i gospodarsko društvo "Agrokomerc" d.d. Velika Kladuša, svatko iz svoje nadležnosti.

 

VII

 

O realiziranju ove odluke Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine obavijestit će Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.

 

VIII

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1287/2014
02. srpnja 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.