Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i točke 11. stavak 10. Programa utroška dijela sredstava utvrđenih u Razdjelu 17. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2013. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije "Pozajmljivnje i sudjelovanje u dionicama - ostala domaća pozajmljivanja" ("Službene novine Federacije BiH", br. 75/13 i 80/13), na prijedlog federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 116. sjednici, održanoj 23.05.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU PRETHODNE SUGLASNOSTI NA PRIJEDLOG RJEŠENJA O IZMJENAMA RJEŠENJA O
DODJELI DIJELA SREDSTAVA UTVRĐENIH U
RAZDJELU 17. PRORAČUNA FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2013. GODINU FEDERALNOM
MINISTARSTVU ENERGIJE, RUDARSTVA I
INDUSTRIJE "POZAJMLJIVANJE I SUDJELOVANJE U
DIONICAMA - OSTALA DOMAĆA POZAJMLJIVANJA"
ZA GOSPODARSKO DRUŠTVO UNIS GINEX D.D.
GORAŽDE U IZNOSU OD 300.000,00 KM

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje prethodnu suglasnost na Prijedlog rješenja o izmjenama Rješenja o dodjeli dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2013. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije "Pozajmljivanje i sudjelovanje u dionicama - Ostala domaća pozajmljivanja" ("Službene novine Federacije BiH", broj 7/14) za gospodarsko društvo Unis Ginex d.d. Goražde.

 

II

 

Union banka d.d. Sarajevo će na temelju donesene i objavljene Odluke i Rješenja o izmjenama Rješenja vršiti ugovaranje sa korisnikom sredstava po svim bitnim elementima za zaključenje pojedinačnog ugovora o kreditu (iznos kredita, rok otplate, kamatna stopa, namjena kredita, instrumenti obezbjeđenja kredita sa pratećom dokumentacijom), sukladno bankarskoj proceduri, u roku ne dužem od 15 dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

III

 

Za realiziranje ove odluke zadužuju se Federalno ministar­stvo financija - Federalno ministarstvo finansija, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Union banka d.d. Sarajevo, svatko u okviru svoje nadležnosti.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 971/2014
23. svibnja 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.