Na osnovu čl. 25. i 38. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 99/13), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 104. sjednici, održanoj 20.03.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA DIJELA
SREDSTAVA UTVRĐENIH U RAZDJELU 17. BUDŽETA
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2014. GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU ENERGIJE,
RUDARSTVA I INDUSTRIJE "IZDACI ZA
FINANSIJSKU IMOVINU - OSTALA DOMAĆA
POZAJMLJIVANJA"

 

I

 

Usvaja se Program utroška dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 99/13) Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i Industrije "Izdaci za finansijsku imovinu - Ostala domaća pozajmljivanja", u iznosu od 6.600.000,00 KM.

 

II

 

Program utroška sredstava iz tačke I ove odluke, nalazi se u prilogu ove odluke i čini njen sastavni dio.

 

III

 

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije dostavit će izvještaj o utrošenim sredstvima Federalnom ministar­stvu finansija, u skladu sa Zakonom o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 99/13) i Programom iz tačke I ove odluke.
Izvještaj iz stava 1. ove tačke, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije dostavit će i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

 

IV

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Federalno ministarstvo finansija i Union banka d.d. Sarajevo, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH",

 

V broj 458/2014
20. marta 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.