Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 103. sjednici, održanoj 13.03.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O PROVOĐENJU PROJEKTA PRUŽANJA SAVJETODAVNIH USLUGA U OBLASTIMA JAVNO-PRIVATNOG PARTNERSTVA IHEMODIJALIZE U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE

 

I

 

(1)    Ovom odlukom daje se saglasnost za početak provođenja Projekta pružanja savjetodavnih usluga u oblastima javno-privatnog partnerstva i hemodijalize u Federaciji Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Projekat).
(2)    Bliže provođenje Projekta iz stava (1) ove tačke uredit će se savjetodavnim Ugovorom kojeg zaključuje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Međunarodna finansijska korporacija (TFC) iz Grupacije Svjetske banke, nakon stupanja na snagu ove odluke.

 

II

 

Projekat iztačke I ove odluke obuhvata aktivnosti vezane za primjenu mehanizma javno-privatnog partnerstva (JPP) kao sredstva za uvođenje učešća privatnog sektora u finansiranju, izgradnji, odnosno sanaciji, opremanju dijaliznih centara i pružanju zdravstvenih usluga i propratnih sadržaja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Za implementaciju aktivnosti iz Projekta zadužuju se Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo zdravstva, kao i Tuzlanski kanton, Zeničko-dobojski kanton, Hercegovačko-neretvanski kanton, Bosansko-podrinjski kanton, Unsko-sanski kanton, te Kanton Sarajevo, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

IV

 

(1)    U cilju realizacije Projekta, Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine, u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, formira Koordinacioni odbor Projekta, u čiji sastav su imenovani predstavnici organa uprave iz tačke III ove odluke.
(2)    Zadatak Koordinacionog odbora je da obezbijedi neophod­nu tehničku podršku pri provođenju i praćenju aktivnosti tokom cjelokupnog trajanja Projekta, kao i da izvršava sve zadatke vezane za provođenje i praćenje aktivnosti Projekta.
(3)    Za izvršenje svih zadataka koji se odnose na provođenje i praćenje Projekta odgovoran je Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 437/2014
13. marta 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.