Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 101. sjednici održanoj 27.02.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU NA KORIŠTENJE DIJELA OSTALE POKRETNE IMOVINE PRIJAŠNJEG FEDERALNOG MINISTARSTVA ODBRANE, SAVEZU IZVIĐAČA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE – ODRED IZVIĐAČA "VRBA"

 

I

 

Daje se na korištenje, bez naknade, dio ostale pokretne imovine prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane, prema popi­su koji je sastavni dio ove odluke, Savezu izviđača Federacije Bosne i Hercegovine - Odred izviđača "Vrba".

 

II

 

Savezu izviđača Federacije Bosne i Hercegovine - Odred izviđača "Vrba" će preuzimanje imovine iz tačke I ove odluke izvršiti u zatečenom stanju i o svom trosku u roku od 90 dana od dana donošenja ove odluke.

 

III

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine da, u koordinaciji sa Ministar­stvom odbrane Bosne i Hercegovine i Savezom izviđača Federačije Bosne i Hercegovine - Odred izviđača "Vrba", preduzme sve aktivnosti za realizovanje ove odluke.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 306/2014
27. februara 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.