Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i Zaključka V broj 319/2013 od 15.05.2013. godine, na prijedlog Federalnog ministarstava energije, rudarstva i industrije, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 81. sjednici, održanoj 03.09.2013. godine, donosi

 

R J E Š E NJ E

O FORMIRANJU KOMISIJE KOJA BI RAZMOTRILA
OSNOVANOST PRIGOVORA 14 BIVŠIH ZAPOSLENIKA
JAVNOG PREDUZEĆA VAZDUHOPLOVNI ZAVOD
"ORAO" D.O.O. RAJLOVAC-SARAJEVO O UVEZIVANJU PENZIJSKOG STAŽA OSIGURANJA

 

1.     Imenuje se Komisija koja će, zajedno sa predstavnicima Federalnog zavoda PIO/MIO, razmatrati osnovanost prigovora 14 bivših zaposlenika Javnog preduzeća Vazduhoplovni zavod "ORAO" d.o.o. Rajlovac-Sarajevo nakon provedenog postupka uvezivanja penzijskog staža osiguranja iz sredstava "Iračkog duga", (u daljem tekstu: Komisija), u sastavu:
- Adnan Frljak, državni službenik Federalnog mini­starstva energije, rudarstva i industrije, predsjednik
- Zijada Babić, bivši  zaposlenik Javnog preduzeća Vazduhoplovni zavod "Orao", član
- Zijad Muratović, bivši zaposlenik Javnog preduzeća Vazduhoplovni zavod "Orao", član
- Esad Džanko, bivši zaposlenik Javnog preduzeća Vazduhoplovni zavod "Orao", član
2.     Komisija je dužna razmotriti osnovanost prigovora 14 bivših zaposlenika Javnog preduzeća Vazduhoplovni zavod "ORAO" d.o.o. Rajlovac-Sarajevo o uvezivanju penzijskog staža osiguranja u roku od 30 dana od dana donošenja rješenja.
3.     Komisija je obavezna nakon izvršenih poslova i zadataka iz tačke 2. ovog rješenja, dostaviti izvještaj Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, sa mišljenjem i prijedlozima, u roku od sedam dana od dana isteka roka za završetak poslova i zadataka.
4.     Ovo rješenje stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 959/2013
03. septembra 2013. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.